Culinair

Moestuin beginnen – Yvonne’s (buiten)leven

Nooit vergeet ik het moment dat ik de koelkast opende en kruipende beestjes mij aan staren vanuit de andijvie. Of die keer dat ik voor mijn moeder boerenkool moest oogsten en dat er alleen nog maar een paar bladloze stronken in de moestuin stonden. E...

De vierkantemetertuin

Hoe is het mogelijk om te tuinieren wanneer je alleen een balkon of zeer beperkte ruimte hebt? Heel simpel; de vierkantemetertuin! Het enige wat je nodig hebt is een bouwpakket voor de vierkantemetertuin en één vierkante meter ruimte. Het nieuwe fe...

Een tuin om te eten

Vroeger had ik een eigen moestuin, heerlijk en wat een rijk gevoel. Voor het avondeten nog even de tuin in om verse spinazie te plukken of boontjes.  Door mijn alsmaar groeiende plantenverzameling werd het moestuintje kleiner en kleiner. De sla en a...

De basiskunst van het barbecuen

Het garen van voedsel boven open vuur is een eeuwenoude bereidingsvorm die teruggaat tot de  prehistorie. Toen de mens had geleerd een vuur aan te leggen, werd dit vuur niet alleen gebruikt als verwarming, maar ook om vlees, vis, groenten en brood t...

Vijver

Zwembad