Uw tuin vol vlinders

Categorie: Diversen

Wat is er nu leuker dan een tijn vol met vlinders? Dit kan nu makkelijker dan ooit! De Stichting Vlinderbaan heeft namelijk in samenwerking met De Vlinderstichting de website www.uwtuinvolvlinders.nl opgezet.

Deze gebruiksvriendelijke site helpt u uw eigen vlindertuin te maken.

In enkele stappen kunt u uw tuin vlindervriendelijk maken. Allereerst geeft u uw postcode op – in verband met de grondsoort –  en wat gegevens over de tuin (bezonning, afmeting). Vervolgens kunt u een uitgebreide lijst aanklikken van planten die in uw tuin toegepast kunnen worden. U kunt zelf variatie in de kleur en hoogte van de planten aanbrengen. Komt u er zelf niet uit, dan kunt u een voorbeeld krijgen van een border die in de door u opgegeven situatie past met een opgave van de planten die daarin staan. Kortom: u maakt met gemak uw eigen vlindertuin.

Verder wilt u natuurlijk weten welke vlindersoorten bij u in de buurt gezien zijn. Ook daarover is informatie te vinden, evenals over de leefwijze van vlinders. Hebt u uw tuin gerealiseerd, dan kunt u een van de aangeboden vlindertuinvignetten in uw vlinderborder plaatsen. Zo kan iedereen zien dat u iets doet voor de vlinders!

De voorbeeldborders zijn ontworpen door leden van Wilde Weelde, een vereniging van hoveniers, ontwerpers en kwekers die bewust kiezen voor ecologisch groen. De website kon worden gerealiseerd dankzij een subsidie van de Digitale Pioniers.

Nuttige adressen en links:

Uwtuinvolvlinders.nl: www.uwtuinvolvlinders.nl
De Vlinderstichting: www.vlinderstichting.nl

Vijver

Zwembad