Graszoden leggen

Categorie: Gazon

Bij het aanleggen van een tuin komt het gazon vaak als laatste aan de beurt. Tijdens de aanleg is de tuin vaak intensief betreden. Hierdoor is de bodem flink samengedrukt en is het bodemleven grotendeels verdwenen. Voorbereidende werkzaamheden zijn van wezenlijk belang wil men een mooi gazon ontwikkelen. De grond moet goed los gemaakt en geëgaliseerd worden zodat het gras goed kan wortelen. Verder is het bodemleven essentieel voor een optimale opname van de voedingsstoffen. Bij nieuwe aanleg zal het bodemleven dus opnieuw moeten worden toegevoegd.

ECOstyle heeft de GazonStart-Az ontwikkeld voor een goede basis en een snelle beworteling van een met graszoden aangelegd gazon. Het is een concept waarin jarenlange kennis van het gazon, het bodemleven en bemesting worden geïntegreerd. De ECOstyle GazonStart-Az bevat een bodemverbeteraar, gazonmeststof en een instructiekaart. De bodemverbeteraar zorgt voor de snelle beworteling van de kwetsbare zode. De speciale gazonmeststof garandeert een goede groei en is daarmee belangrijk voor het onderhoud van het gazon. Tevens is een instructiekaart toegevoegd met duidelijke informatie over het aanleggen van een gazon met graszoden.

Het grote voordeel van de aanleg van een gazon middels graszoden is dat er binnen 1 dag een mooi gazon wordt aangelegd. Het gazon is vrij van onkruid en snel te betreden. Intensieve betreding is echter de eerste 2 tot 3 weken wel af te raden. In deze periode gaat de graszode zich namelijk wortelen in de bodem.

De voordelen van de GazonStart-Az:

  • Alles wat men nodig heeft voor het aanleggen van Graszoden in één Startkit:
    bodemverbeteraar, gazonmeststof en een instructiekaart
  • Met duidelijke instructiekaart over voorbereiding, aanleg en onderhoud
  • De ideale combinatie voor het snel aan laten slaan van graszoden én voor een
    diepgroen en mosvrij gazon


GazonStart-Az kopen?

Via deze link kunt u de GazonStart-Az veilig kopen via internet (de webwinkel www.lastvan.com heeft een Thuiswinkel Waarborg)

Vijver

Zwembad