Gebruik van een zoutwatersysteem

Categorie: Zwembad

Waren de zoutwatersystemen eerst alleen nog verkrijgbaar voor professionele zwembaden, nu zijn er ook (betaalbare) apparaten van producent Intex in de handel. Er is een heuse verschuiving in de markt waar te nemen. Een nieuwe rage in zwembadland!

Het klinkt als een kopie van de zee, het tegendeel is echter waar. Een zoutwatersysteem geeft geen zoutwater, wellicht ziltig. Het water bevat slechts een tiende deel zout in vergelijking met zeewater.

Werking

Het systeem combineert een unieke twee stappen technologie om uw zwembadwater schoon en veilig te houden. Als eerste wordt er een niet waarneembare hoeveelheid natuurlijk chloor aangemaakt. Dit chloor wordt geproduceerd uit het speciale zwembadzout (natriumchloride 99%) en wordt gescheiden door de speciale titanium elektrolysecel die het apparaat bevat. Het resultaat is; zacht, helder en veilig zwemwater, zonder last te krijgen van een droge huid en geïrriteerde ogen of huid.

Als tweede stap wordt het E.K.O. (Electro Katalyse Oxidatie) systeem toegepast. Hierdoor worden watermolekulen gesplitst in sterke oxidanten, welke organisch materiaal te lijf gaan. Denk hierbij aan huidvetten, zweet, algen etc. Dit E.K.O. systeem is zo effectief dat de hoeveelheid chloor die nodig is, wordt gereduceerd tot wel 60% ten opzichte van oudere zoutwatersystemen.

De combinatie van oxidanten en het natuurlijke chloor resulteren in de meest verantwoorde manier om het zwembad schoon en veilig te houden.

Re-genererend systeem

Het zoutwatersysteem zal steeds chloor aanmaken van het reeds aanwezige zout. Gedurende het seizoen kan het zijn dat u het zoutgehalte dient aan te vullen. Dit is enkel het zout wat uit het bad ‘gelopen’ wordt. Normaliter is één aanvulling per seizoen noodzakelijk. Dit is echter afhankelijk van diverse omstandigheden (temperatuur, hoeveelheid zwemmers etc.)

Voor de opstart is ongeveer 3,25 kg zwembadzout nodig per 1000 liter water. Ter aanvulling gebruikt u ongeveer 1,5 kg per 1000 liter water. Het systeem zal d.m.v. een ‘foutcode’ aangeven wanneer een aanvulling nodig is.

Algen

Met dit zoutwatersysteem maken zweefalgen, die het water troebel en groen maken, geen kans meer. De algen worden op een verantwoorde manier vernietigd.

Pomp

Het zoutwatersysteem kan gewoon tussen uw bestaande zwembadpomp gekoppeld worden, als laatste station tussen pomp en bad. Het zoutwatersysteem heeft een pompcapaciteit van minimaal 3000 liter per uur nodig.

Belangrijk is wanneer u een solar-verwarming gebruikt, dat u het zoutwatersysteem ook als laatste station installeert. Er kunnen zich anders namelijk gassen vormen in de solarmat.

Het Intex zoutwatersysteem online kopen?

set_small

Zoutwatersysteem en zandfilterset Intex Small

Combinatie van twee, eenvoudig te koppelen, systemen:
Krystal Clear Zoutwatersysteem (klein) en zandfilter 4000 l/u

set_large

Zoutwatersysteem en zandfilterset Intex Large

Combinatie van twee, eenvoudig te koppelen, systemen:
Krystal Clear Zoutwatersysteem (groot) en zandfilter 6000 l/u

meer-informatie

28662gs

Zoutwatersysteem E.K.O. klein (28668GS)

Geschikt voor zwembaden van 2000 tot 26.500 liter waterinhoud.
Aan te sluiten op uw eigen filterpomp (minimaal 3000 l/u)

meer-informatie

 

28662gs

Zoutwatersysteem E.K.O. groot (28670GS)

Geschikt voor zwembaden van 2000 tot 56.800 liter waterinhoud.
Aan te sluiten op uw eigen filterpomp (minimaal 3000 l/u)

meer-informatie

 

Vijver

Zwembad