De Zwemvijver

Categorie: Vijver, Zwembad

De zwemvijver is de laatste jaren in Nederland steeds populairder geworden. Een zwemvijver in uw eigen tuin biedt u veel natuurlijk zwemplezier, dit omdat u in zuiver water zonder chloor of andere chemicaliën heerlijk kunt genieten van al het leven en schoonheid in de waterwereld om u heen. Waar echter continu aan gewerkt moet worden, is de kwaliteit van het water.

Het water zal zichtbaar schoon moeten zijn, zodat het aantrekkelijk is om een duik te nemen. Maar wat zeker zo belangrijk is, is dat het water gezond is. Met een UV-filter kunt u verzekerd zijn van helder water, zonder groei van zweefalgen. Deze worden namelijk afgebroken door de UV-straling. Hierdoor kunt u volop en probleemloos genieten.

Een zwemvijver bestaat altijd uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantgedeelte.
Het zwemgedeelte is meestal 1.60 meter diep. Dit omdat het water dan sneller door de zon wordt opgewarmd, en een grotere diepte meestal niet nodig is om te kunnen zwemmen. Houdt uiteraard wel rekening met uw kinderen en geef duidelijk aan dat er beslist niet gedoken mag worden! Op de bodem dienen gaten aangebracht te worden, die vervolgens weer op de filterinstallatie aangesloten dienen te worden. Het vuil zal hierdoor direct worden afgevoerd. Om de oppervlakte van het water schoon te houden, is een drijvende filter (skimmer) van belang. Er zijn skimmers die ook rechtstreeks aangesloten kunnen worden op het filter. De bladeren etc. zullen dan direct worden afgevoerd naar uw filterinstallatie.

Een zwemvijver kan op twee verschillende manieren worden gebouwd;

Een gemetseld zwemgedeelte met daaraan grenzend een plantgedeelte. Tussen het zwemgedeelte en het plantgedeelte staat de gemetselde muur. Deze muur is vanaf de bodem van het zwemgedeelte tot 30-40 cm onder de waterspiegel opgemetseld. Hierdoor staan de planten van het zwemgedeelte gescheiden. Toch lijkt het een geheel wat het visueel zeer aantrekkelijk maakt.

Een andere manier is om de beplanting echt af te sluiten van het zwemgedeelte. Het zwemgedeelte wordt daarbij zo stijl mogelijk afgegraven of ook weer opgemetseld, maar nu tot aan de waterspiegel. Het gezuiverde water dat via het filtersysteem terug wordt gepompt, loopt eerst door een, meestal hoger gelegen, plantengedeelte of plantenvijver, alvorens het weer het zwemgedeelte inloopt. Hierdoor werkt het plantengedeelte ook als plantenfilter.

Hoe u de zwemvijver wilt vormgeven is uiteraard persoonlijk. Maak voordat u begint met het uitgraven een duidelijke tekening en houdt hierbij ook direct rekening met de planten die u gaat gebruiken. Het beste is om deze op de tekening ook direct een positie te geven, zodat u achteraf nooit voor verassingen kunt komen te staan.

Een zwemvijver onderhouden

Micro-organismen zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Zonder bacteriën en schimmels is leven niet mogelijk. Het ligt er natuurlijk wel aan welke bacteriën en schimmels het zijn, er zijn goede en schadelijke micro-organismen.

ZwemvijverSchoon is een mix van goede micro-organismen die ervoor zorgen dat afvalstoffen en schadelijke bacteriën en schimmels in uw natuurlijke zwemvijver worden afgebroken. ZwemvijverSchoon bevat tevens micro-organismen die ervoor zorgen dat uw vijverplanten gezond blijven en optimaal groeien. Dit is erg belangrijk, omdat planten een filterende werking in uw zwemvijver hebben.

Bladeren en ander dood organisch materiaal in uw zwemvijver worden door de micro-organismen in ZwemvijverSchoon snel afgebroken en omgezet in voeding voor de planten. Gebeurd dit niet, dan kunnen de er schadelijke stoffen in uw zwemvijver vrijkomen die slecht zijn voor uw vissen en voor u als u in de vijver zwemt.

Uw zwemvijver komt met ZwemvijverSchoon in balans en bij juist gebruik helder worden en blijven. Er onstaat een gezond milieu in uw vijver met een veel lagere infectiedruk,  waar uw vissen en planten gezonder van worden en blijven.

ZwemvijverSchoon is veilig in gebruik, natuurlijk en bevat geen chemische toevoeging. Het is zonder veilig te gebruiken in zwemvijvers en gewone vijvers. Niet schadelijk voor mens en dier.

ZwemvijverSchoon kopen via internet?

U kunt dit unieke product uitsluitend aanschaffen via Zwembadstore.com (klik hier)

Vijver

Zwembad